Logo

*

ATTENTION EXPECTANT PARENTS
If you wish to meet Dr. Kovacevic prior to the delivery of your baby, please give us a call. This free-of-charge, no-obligation service is particularly suitable for the first time-to be parents. Consultation with the Doctor usually takes about 10 minutes. During the visit, parents can also meet our office staff and learn more about our office policies and procedures as well. Appointment for the expectant parents consultation can be easily arranged by calling our offices. Please call a few weeks in advance.
Another way to meet Dr. Kovacevic is to arrange an individual Internet Chat meeting with him. If this is your preference you can arrange it by e-mailing your request to Dr. Kovacevic. You will be notified by return e-mail about the available times for the meeting.
Dr. Kovacevic is a member of the Medical staff at the following hospitals and would be honored to take care of your baby during its newborn hospital stay:
Hinsdale, IL
Downers Grove, IL
Maywood, IL

*

Free Baby Care Video
produced by Doctor Kovacevic
*
Новите родители помагат
If you would like to obtain more information, please call our offices:
HINSDALE 630.986 1010
LISLE 630.852 7666
or e-mail your inquiry
Знаете ли ?

(1) си спомняте ли, че вашето бебе трябва винаги да спи на то е задна страна или страната , и никога не на неговият стомах ?

(2) поставихте ли каквито и да е меки възглавници, одеяла или меки играчки в яслите на бебето? Недейте!
(3) никога не използувайте микровълновата печка за да стопляте формулата на бебето!
(4) правете ви температурата на вода на баня на бебето за пречка всеки път пред банята?
(5) правете ви температурата на съдържание на бутилка на бебето за пречка всеки път преди хранене?
(6) идеално, температурата в мястото на бебето трябваше да бъде 20 степени (ден) и 18 степени (нощ) по време на ЗИМЕН месеци и 20 до 25 градуси по време на лятото. Каква е температурата в мястото на вашето бебе?
(7) проверихте ли, вашият къща овлажнител напоследък? Спомнете си: влажността на закрито трябваше да бъде между 40 и 50 %!

(8) който и да е в вашето домакинство пуши ли? Карайте ги да напускат ! ... поне ограничава пушене до единична стая в къщата и се уверява , че бейби избягва него при всички случаи.

*
Ревност на роднината
Ако има други роднина (и) в семейството, особено ако той или тя е по-млад от 3 години на възраст, вашето връщане дом с новото бебе може да провокира (увелично прилепване на определни неприятни поведенчески изблици, чест смекчава лоши настроения, навици на лошо спане, свръхупотреба на "никаква" дума и т.н.) Противно на популярното убеждение, че тези поведенчески промени са резултат на ревност, режисиран към новото бебе, те са нищо повече от реакция към промените в (детската) нормална всекидневна практика на детето. Ако вие по-скоро сте способни за да установявате отново предишната практика, това поведение по-бързо ще стихва.
Ние искаме да приветстваме вас в нашият дом на мрежа и благодаря ви за интересът относно нашата практика. Приемете нашите искрени поздравления на новото пристигане в вашето семейство. Ние щяхме да бъдем почитани ако вие щяхте да избирате нашата практика да ви помага в вашият нов отглеждащ усилие.
Няколко полезни указатели
По време на вашата хоспитализация, следваща раждане на вашето бебе вие можете да получавате сигурен съвети върху начина, по който да се грижи за вашето бебе. Ето няколко допълнителни детайли и напомняния, които вие можете да намирате полезни.
  • Ако вие кърмите вашето бебе: гръд то ще отнема няколко дни за да може млякото на гръдта да влиза. По време на онова време само COLOSTRUM ще бъде настоящ. Грижете се за бебето в повече или по-малко обикновени интервали (2 1/2 - 3 1/2 часа), увеличавайки дължината постепенно на храненето към около 10 - 15 минута на всяка гръд. Не правете просрочна това! Зърната могат да стават възпални по-скоро бързо. Истинската тайна на успешното хранене на гръд не е в вашата техника, освен в вашето становище. Когато вие сте хранене на гръд, поставяйте всичко на вашите безпокойства, грижи и проваляния настрана и насладете се моментът. Спомнете си: ако вие сте объркани или напрегнати, вашето бебе ще реагира на него ставайки объркано също така.
  • Ако вие захранвате вашето бебе с глезете формули: продължават с формулите вашето бебе беше започнато на навътре болницата. Хранещият се график трябваше да върти около 3 без 3 1/2 час интервали. Количеството на формули, предложени на единствено хранене нямаше да превишава 4 унция за по време на живот в първите две седмици на бебета, да бъде следвано от постепенно увеличение оттогава до максимум от 6 унция за храненето.
  • Оригване , допълнение на вода, и т.н.: малко оригване след всяка гръд (ако гръд храни) или след всеки 1 - 2 унции формули (ако бутилка храни). Ако бебе става дребнаво по средата xранене и обичайно утешаване на техники се провалят, бутилка дестилирана вода на детска стая на OR може да бъде предложена. Бутилки трябваше да бъдат месеци, стерилизирани до 3 от горещина на възраст. По-късно, внимателното пране трябваше да бъде достатъчно. Ако вие сте хранене на гръд, не допълнете с формула освен ако съветва да правя така чрез педиатър.
МАЛКО предложения при обща грижа на вашето бебе
  • Баня: всекидневна баня е препоръчана. Започнете с баня (докато кордата пада) и продължавайте с пълна баня след това. Планирайте бани в същото време на денят, за предпочитане в вечерта и преди това последната вечер хранещо се. Баня, която е следвана от добро хранене вероятно ще дава вие няколко допълнителни часове на сънят. Температурата на вода на баня трябваше да бъде толкова близка до телесната температура на бебето колкото е възможно. Уверете се, че вие тествате температурата на вода на баня с вашата ръка всеки път! Използувайте основен, нежен cапун (като cапун на Айвъри). Няма нужда от какъвто и да е крем, прах и т.н. Освен ако съветван другояче.
  • Грижа на централна корда: централната корда трябваше да бъде почистена няколко пъти на ден с алкохол за втриване. То може да завежда няколко дни при няколкото седмици за да може кордата да пада. Не ускорете процесът чрез каквато и да е манипулация.
  • Ако бъдат обрязани: приложете вазелин щедро към областта с всяка промяна на пелена.
  • Обрив на пелена: ако долната част на бебето става червена и издразниха прилагат NIVEA обирайте каймака на областта.
  • "Cоциалният живот" на бебето трябваше да бъде ограничен до вашият дом за първите няколко седмици. Разходки, тълпи, и т.н. трябваше да бъдат избегнати по време на първият месец на животът на бебето.
  • Роднини, особено тези, по-млади от три години на възраст никога не трябва да бъдат оставени сам с бебето. Ако вие имате галеници, ги пазете далеч от бебето и също никога не оставете ги сами с бебето.
  • Телефонен указател на лична аварийна спирачка: незабавно при връщане вкъщи от болницата къс списък от важни телефонни номера трябваше да бъде компилиран и поставен до телефонът. Включете числата на следващият телефон: длъжността на доктор и отговаряйки сервизни номера, число на телефон на детската стая на новороденото на бебето на болницата беше роден, отровете център за контрол в вашата област, местна фармация и т.н.
Бебе е първо назначение с педиатър
Първото назначение на бебето с педиатърът трябваше да бъде планирано в рамките на седмица следвайки разтоварване от болницата. Ако там е нужда от по-ранно назначение вие трябваше да бъдете съветвани съответно. Извикайте канцеларското незабавно над вас пристигане на педиатърът вкъщи от болницата и правете назначението. Учете да приготвяте теб за назначението. Запишете всички вашите въпроси и носете списъкът с вас на офисът. Ако вие сте предадени каквито и да е брошури или написани инструкции до вашият педиатър или офис-персоналът, четат тях преди НАПУСКАНЕ офисът. Ако там е каквото и да е вие не разбирате да се уверявате, че вие молите за обяснение.
Няколко мисли
Отпуснато и щастливо бебе е естествен резултат на отпуснати и уверени родители. Здравият разум остава решителният инструмент в грижа на дете и не може и нямаше да беше заменен от случаен съвет и неволни мнения.
Синдром за внезапена смърт на дете (SIDS): вижте най-новите на неговото предотвратяване в нашият i-бюлетин.
Вашето дете пуска треска и вие не знаете това, което да прави. Научете за него тук!
Моля, спомнете си! Най-добрият и вероятно единственият подходящ начин да защитава вашето ново бебе от инфекция (включително простуди, грип и т.н.), е стриктното подсилване на ръка миейки практика (2 минути на енергична ръка измиваща се с cапун и вода преди управляване бебето). Скорошните научени проучвания потвърждават, че тази елементарна процедура може да намалява отражението на трансмисията на инфекция към деца от до 80 процента!
Copyright by WebPediatrics.com©2003 * Modified 23 Април 2004 г.