Logo

*
NIEUW COMMUNICATIE APPARAAT VOOR AUTISTISCHE KINDEREN
Dr. Kovacevic en een groep softwarespecialisten ontwikkelen momenteel een uniek communicatie apparaat dat vooral voor kinderen met Autisme en hun ouders wordt ontworpen. Het prototype van dit apparaat wordt momenteel getest. Is de voorzien de versiedatum van het product Maart/April 2004. Wij zullen u van om het even welke verdere ontwikkelingen geschat houden.

TEVREDEN! Als u een ouder, huisbewaarder of een verwant van een kind met Autisme bent zouden wij het zeer waarderen als u tijd zou vergen en ons anoniem onderzoek zou invullen. Dit onderzoek is ontworpen specifiek voor de kinderen met Autisme. Aangezien er geen nationaal onderzoek richtend ouders van kinderen met Autisme is geweest, zou uw anonieme input uiterst belangrijk zijn. Dank u voor uw tijd. Ga onderzoeken!
Autisme en de Autistische Wanorde van het Spectrum
De recente "explosie" van nieuws betreffende Autisme zou een hoopvol teken kunnen zijn dat dit ernstige gezondheidsvoorschrift in kinderen de definitief aandacht wordt het verdient. Sinds het door Leo Kenner in 1943 werd beschreven hebben alle inspanningen om de ware aard van deze in verwarring brengende voorwaarde te onthullen ontbroken. De weerslag van deze wanorde in de Verenigde Staten is bij een alarmerende snelheid, met inbegrip van de recente rapporten van "clusters" van Autisme in CaliforniŽ en New Jersey gestegen. Met de definitieve vooruitzichten voor de sombere meerderheid van patiŽnten die blijven, wordt het Autisme snel een nationale gezondheidsnoodsituatie.
Wat is Autisme? Is het een ziekte, een wanorde, of is het slechts een symptoom van een niet-nog-gespecificeerde ziekte of een wanorde?
Toepassend strikte wetenschappelijke normen (de evolutie van McGuire & van Troisi van medische kennis), voldoen de huidige definitie van Autisme en de Autistische Wanorde van het Spectrum niet aan de aanvaardbare normen voor een afzonderlijke en verschillende ziekte. Het is inderdaad niets meer dan een zuiver symptoom of een syndroom (groep kenmerkende symptomen) van een niet-nog-bepaalde ziekte of ziekten.
Wat zijn de Autistische Wanorde van het Spectrum?
Wanorde buiten het "klassieke" tentoongestelde voorwerp van het Autisme aan diverse graad de zelfde gedragstekorten maar met de verschillende cursus van de ziekte en de verschillende graad van sociale aanpassing en toespraakontwikkeling. Het gemeenschappelijke punt voor elk van deze wanorde blijft het significante en schadelijke tekort in socialisatie, bijna onveranderlijk resulterend in slechte sociale aanpassingen, en ontoereikende of volledig afwezige sociale interactie. Naast zogenaamd klassiek Autisme, omvat de groep deze wanorde Doordringende Ontwikkelingswanorde, het syndroom van Asperger, het syndroom van Heller (de Wanorde van Disintegrative van Kinderjaren), en het syndroom van Rett
Wat de mogelijke oorzaken van Autisme zouden kunnen zijn?
Genetische oorsprong: is er een gen van het "Autisme"? Alhoewel een klein aantal gevallen duidelijk met een mogelijke genetische oorzaak kan worden verbonden (demostrated verhoging van Autisme en de Autistische Wanorde van het Spectrum van siblings, vooral in monozygotic tweelingen, Autisme in "Syndroom breekbaar-X"; ook nota recenter rapport over aanwezigheid van een verandering van x-Verbonden genen die neuroligins NLGN3 en NLGN4 coderen als oorzaak van Autisme in één familie), is de ware genetische oorzaak in de meerderheid van patiënten met Autisme onwaarschijnlijk. Aangezien de meerderheid van patiënten met Autisme huwt en geen nakomelingen heeft, zou men verwachten dat de weerslag van het veronderstelde gen in de algemene bevolking met tijd zou verminderen. Nochtans, is de weerslag van Autisme in de bevolking in plaats daarvan gestegen, makend de waarschijnlijkheid van ťťn enkele genetische oorzaak uiterst ver.
Wat over metabolische abnormaliteiten en/of tekorten als oorzaak van Autisme? Diverse op darm betrekking hebbende problemen (chronische diarree, voedselintolerances, chronische constipatie, enz.) vaak zijn gerapporteerd in patiŽnten met Autisme. Aangezien er (anecdotisch) bewijsmateriaal is dat minstens enkele patiŽnten gunstig aan diverse dieetregimes en aanvulling (gluten-vrij dieet, de uitroeiing van de darmgist, behandelingen Secretin, anti-oxyderend en tryptofaansupplementen, enz.) hebben geantwoord, blijft een geŽrfte of verworven metabolische abnormaliteit als oorzaak van Autisme een verschillende mogelijkheid. Men moet nochtans, in interpretatie van vermelde gastro-intestinale symptomen voorzichtig zijn aangezien de gelijkaardige symptomen een resultaat van een openlijke sympathieke stimulatie kunnen zijn ook verondersteld in kinderen met Autisme (meer over het in verdere teksten).
Kon een besmetting van ontwikkeling van Autisme de oorzaak zijn? De besmetting is lang verdacht als aannemelijke oorzaak van Autisme, en misschien bijdragende factor in een aantal andere zogenaamde "geestelijke ziekten" (gelieve te verwijzen naar PANDAS PITAND - sectie binnen deze plaats). Enkele recentere studies hebben onze rente in deze richting (Wakefield, Gupta) vernieuwd. Nochtans, heeft de Britse studie van 2003 de theorieën van enkele Wakefiled, maar niet noodzakelijk het basisgebouw van zijn theorieën gewantrouwd. Swedo et al (1996) hebben, en Allen (1997) met succes de pathofysiologische basis voor de besmetting-bemiddelde (auto-immune) mechanismen van bepaalde geestelijke ziekten in kinderen (syndromen PANDAS en PITAND ) bepaald. Alhoewel deze syndromen hoogst controversieel blijven, is het de professionele ervaring van Dr. Kovacevic dat deze syndromen inderdaad bestaan en dat zij kunnen met succes worden behandeld.
Wat over MMR? De studie van Wakefield heeft heel wat controverse en "ziel zoekend" door de medische gemeenschap gecreeerd. Verscheidene recentere studies (Groot-BrittanniŽ, Denemarken) hebben hoofdzakelijk MMR als belangrijke potentiŽle oorzaak van Autisme voorzien. De bekende en nieuwe nieuwe feiten helpen niet nochtans om MMR " controverse" aan rust te zetten. Naast de lange gehouden kennis dat de aangeboren besmetting met het virus van de Rode hond Autisme kan veroorzaken, is er een verhoogde frequentie die van wetenschappelijke rapporten geweest het begin van klassieke klinische symptomen van Autisme in anders gezonde kinderen verbindt met bepaalde andere virussen (het simplexvirus van de Herpes, darmvirussen, enz.). Bovendien maakt een lijst de huidige definitie van ADEM (scherp verspreid encefalomyelitis) van het virus van Mazelen als ťťn van zijn oorzaken.
Wat is de ware weerslag van Autisme in de Verenigde Staten? De recente rapporten schatten de weerslag van Autisme in de V.S. op 1:200 - 400, Zelfs als ťťn het voor een verhoogde voorlichting van deze wanorde binnen de medische communautaire en betere diagnostiek verbetert, vertegenwoordigt dit nog een alarmerende verhoging. Betreffen in het bijzonder de rapporten van autistische "clusters" in New Jersey en CaliforniŽ, wat verder geloof aan theorieŽn van niet-genetische oorzaak van Autisme leent.
Geestelijke vertraging in Autisme? Enkel omdat wij voldoende met deze kinderen niet kunnen communiceren niet noodzakelijk gemiddelde dat zij worden opgehouden. Het bewijsmateriaal (als men om naar hen) geeft te zoeken spreekt vrij verschillend. De kinderen met Autisme zijn waarschijnlijke achtergebleven niet, zijn zij eenvoudig geÔsoleerd en geÔsoleerd van het milieu dat zij (en onophoudelijk ervaring) zoals onplezierig en vijandig overwegen.
Autisme en beslagleggingen. De beslagleggingen zijn aanwezig in bijna 30% van patiŽnten met Autisme en kunnen () tegen behandeling in het begin klinisch inapparent en zeer bestand zijn. Aangezien de beslagleggingen vaak later in de loop van de ziekte verschijnen, zou dit kunnen voorstellen dat de weefselschade verantwoordelijk voor de symptomen van Autisme het verdergaan zou kunnen zijn, progressief proces (op zijn minst in zijn vroegere stadia). Deze vooruitgang verhoogt de mogelijkheid van een buiten factor ((besmetting, auto-immune reactie op een besmetting, toxine, enz.) zijnd de oorzaak. Ketogenic dieet is aangewend met wat succes in autistische patiënten met vuurvaste (hardnekkige) beslagleggingen, en IVIG is gebruikt als laatste redmiddel in weinigen van hen.
Wat en werkt niet in Autisme?
Begin met een eenvoudige toelating dat er daar niets zijn die werkelijk in Autisme werkt. De "behandelingen" van verschillende soorten zijn gekomen en gegaan, maar de objectieve vooruitzichten voor deze patiŽnten hebben zeer weinig in het verleden de vijftig jaar veranderd. Het is waarschijnlijk dat tot de oorzaak (of de oorzaken) van Autisme zijn bepaald geen behandeling zal worden gevonden. Er zijn scores van "mirakelbehandelingen geweest die" en hoop van wanhopige ouders stormen toenemen, maar uiteindelijk is er nog geen aangewezen antwoord aan het autistische "raadsel". Hieronder is een beknopt overzicht van gemeenschappelijkere remedies die als "behandelingen" in Autisme met aangewezen ingesloten commentaren zijn geworven. Het is belangrijk om erop te wijzen dat deze commentaren zorgvuldig van de beschikbare medische literatuur zijn geŽxtrapoleerd, maar in geen omstandigheden kan op elk en elk individueel geval zijn van toepassing geweest. Het is mogelijk en volledig zelfs waarschijnlijk dat enkele behandelingen besproken (en negatief geschat) in verdere teksten een gunstig resultaat in minstens enkele patiŽnten hebben gehad. Wat wij wensen om te roepen uw aandacht aan, is die ooit belangrijke vergelijking in overweging van om het even welke nieuwe behandeling voor om het even welk medisch probleem: de kosten van de monetaire behandeling (en andere uitgaven, mogelijke bijwerkingen van de behandeling) tegenover mogelijk voordeel van de behandeling (definitief resultaat). De lijst is hieronder in geen geval een alle-inclusieve lijst en veel meer behandelingen zijn gemeld. Nochtans, voor de informatiedoeleinden hebben wij het meest geworven ingesloten, het meest controversieel, en de nieuwste therapie voor Autisme.
Secretin Chelation Therapi
Intraveneuze Immunoglobulin L-Carnitine
De Megadosissen van de vitamine Triptophan
Vitamin B6 and Magnesium L-Carnosine
Dieet Benaderingen van Autisme Farmaceutische Benaderingen van Autisme
Antibiotica Opiate agonists (Naltrexone)
An essay written by a 16 year old patient of ours with Autism (the exact transcription)
What I hear is quiet, and relaxing. The warmth of the surroundings is welcoming. The farm is like a little peace of heaven. When I am on the farm I can be me. I can run fast, far, and free. I can climb like a monkey and fish like a man. No one has to know how different I am. On the farm you can be anything.
I sleep in bed with the moonlight shining in. It is golden and bright. It brings with it the protection of a worn, well tattered, well loved old, faded blanket. It shines like a light that is coming to carry me away. It hits the side of the red brick house with purpose and furasity. Moonlight is welcome to visit me anytime. The warmth it brings makes me feel protected and normal. The beams come visit me just like anyone else. I can pretend to be just another kid who sees the same moon, only with autistic eyes.
I love the water. Any kind, even the murky, dirty, grotesque slimy water of the creek. The creek exists on its own and accepts the fact that its beauty lies within it, unseen by the eye of men. I can associate with this. My inside is deep, dark and murky. I share secrets with the water. I feel accepted by the creek for the creature that I am. No judgement does take place between us.
Stillness and peacefulness surround me. Old, worn, well traveled brick streets that have seen a lot welcome me to the weekend getaway. They have seen much before me, and will see much after me. As I walk streets, I hold dear the knowledge that I am just a heavy weight traveling to and from. My destination and purpose matter not. I am just passing threw like socks on their way to the washing machine. Each sock is washed the same whether on the right foot or the left.
Wild and free, overgrown and untamed, the soft green field is alive. It does as it wishes, it does not meet expectations placed on it. I am nothing that the field is and it is everything that I want to be. I don't, I can't, I won't. I can only pretend to be the delightful and mindful Joey (not the real name!)
Yes, I am different. I struggle to be me, the average american teen. I am not, have not, and will never be, such a form filled, cutout mold filling teen. This is not to say that I do not want to fit in. I do, I just have to pretend. My isolated world is terrifying. When I am on the farm, I escape the reality of my world and blend into the big picture, invisible, and for a short while incognito. I can be whomever, Tom, Dick, or Harry. The farm offers without judgement a place to escape to a world I desperately want to belong to.
Wish to learn more about how these patients truly feel? Please read D. Williams' book
"NOBODY NOWHERE"
Waar hier gaan wij van?
De veelbelovendste recente ontwikkeling is de theoretische speculatie geweest dat een op endorphin betrekking hebbende abnormaliteit in patiŽnten met Autisme van de ontwikkeling van kernsymptomen in deze wanorde zou kunnen de oorzaak zijn. Alhoewel deze theorie noodzakelijk niet de oorzaak van Autisme richt, biedt het een opwindende en toepasselijke verklaring van de basispathofysiologie van Autisme aan, en kon een imporant lood in verder onderzoek naar de behandeling van deze wanorde zijn. In feite, is een gelijkaardig pathofysiologisch mechanisme van toepassing eveneens op sommige gevallen van vuurvaste Anorexia nervosa. Zoals voor de oorzaak of de oorzaken van Autisme, zal men met een uitvoerige exploratie van de buitengewone, ooit huidige sympathieke gevoeligheid in deze patiŽnten moeten beginnen en proberen om de mogelijke redenen voor het te bepalen. Een autistisch kind met wijd uitgezette leerlingen, strenge tastbare, visuele en auditieve gevoeligheid is een klassiek beeld van een binnenverschrikking. Het toevoegen aan de verschrikking is het duidelijke onvermogen van de patiŽnt (en tegenzin) om zijn of van haar persoonlijke uitgaande opschudding uit te drukken en met elkaar in verband te brengen, alleen verlatend hen en onbegrepen.
Copyright by WebPediatrics.com©2003 * Modified zondag 12 december 2004